Medyada Dr. Şevket Alptürk

Medyada Dr. Şevket Alptürk

Sağlık turizmi gelişiyor

Dr. Şevket Alptürk

Ülkemizde ikinci kez düzenlenen Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi dün sona erdi. Kongrenin ilk gününde Prof. Dr. Füsun Terzioğlu “Sağlıklı üreme fonksiyonlarının gelişim sürecine etkisi” adı altında bir sunum gerçekleştirdi.Füsun Terzioğlu sunumunda obezitenin, alkol ve sigara tüketiminin sağlıklı üreme sürecinde önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek, strese bağlı sıkıntıların da üreme sürecini olumsuz etkilediğini ifade etti. Füsun Terzioğlu’ndan sonra konuşan Doğuş Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. Şevket Alptürk, tüp bebek olayında sağlanan başarıyı anlattı. Avrupa, Ortadoğu ve Türkiye’den çok sayıda insanın tüp bebek için ülkemize geldiğini anlatan Dr.Şevket Alptürk, bu sayede KKTC’nin tanıtımına büyük katkı sağlandığını vurguladı. Alptürk, tüp bebek konusunda yaşanan gelişmelerin, sağlık turizmine önemli katkı yaptığının altını çizdi.


Dr. Şevket Alptürk, normal tüp bebek, yumurta donasyonu, sperm donasyonu ve cinsiyet seçimli tüp bebek tedavilerinde hastalara modern teknolojik donanımla hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ile Dr. Şevket Alptürk’e birer plaket sunuldu.

Doğuş Hastanesi, “Bir nefes de bizden” kampanyasına 10 bin TL bağışladı . Dr. Şevket Alptürk BağışVan’daki depremzedeler için KIBRIS’ın başlattığı “Bir nefes de bizden” kampanyasına bağışlar, hafta sonu da devam etti. Birçok kurum, kuruluş, dernek ve duyarlı vatandaşın yaptığı bağışlara, Doğuş Hastanesi (Tüp Bebek Merkezi) de 10 bin TL ile katkı koydu. Cuma günü 115 bin TL’yi aşan bağışlar, bu şekilde 125 bin TL’yi aşmış oldu.

Şevket Alptürk Sağlık Hizmetleri Ltd. adına Doğuş Hastanesi tarafından yapılan bağış çekini Dr. Şevket Alptürk, dün hastane koordinatörleri Ayşe Gülpınar ve Julie Hodson ile birlikte Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’a teslim etti.
Alptürk, konuşmasında Van’daki depremzedelerin acılarını paylaştıklarını belirterek orada hayatını kaybeden kişilerin defin işlemlerinin yapılabilmesi, yaralıların acilen tedavi edilebilmesi, kötü hijyenik şartların düzeltilmesi, ev ve iş yerlerini kaybedenlere yeniden imkan sağlanması için, yardımlaşmanın şart olduğuna dikkat çekti ve kampanyaya bu düşüncelerle destek verdiklerini söyledi. Alptürk, böylesi anlamlı bir kampanyaya öncülük ettiği için KIBRIS gazetesini kutlarken, depremde hayatlarını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.


Kıbrıs Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar da, Şevket Alptürk’ün doktor olarak deprem sonrasında oluşabilecek sağlık sorunlarının neler olduğunu bildiğini ve bu konuda Van halkına destek olmak istediğini belirtti. Yapılan katkının önemine işaret eden Akar, bu davranışın örnek olmasını diledi.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.

Bize Ulaşın