Tüp Bebekte Psikolojik Destek - Psk. Neriman Tikici

Tüp Bebekte Psikolojik Destek - Psk. Neriman Tikici

Psk. Neriman Tikici

1983 Lefkoşa' da doğdum. İlk, orta ve liseyi Lefkoşa’da tamamladım. 2008 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldum. Mezuniyetimin ardından Doğuş Tüp Bebek Merkezinde mesleki hayatıma başladım bunun yanı sıra aile terapisi, bireysel terapi uyuşturucu ve madde bağımlılığı tedavisi çocuk psikolojisi eğitimlerimi tamamladım.

Yapılan seçimler hayatımıza yön verir. Bazılarımız için yaptığı seçimler olumlu parlak bir gelecek sunarken bazılarımız için ise hep keşke dedirtecek türdendir. Kişi aldığı kararlarda bir destek, bu kararın doğruluğunu ya da yanlışlığını ona gösterecek bir rehber arayışındadır. Özellikle tüp bebek süreci içerisinde, hele de yaşın getirdiği zor bir dönemin de içerisindeyken, profesyonel bir yardım aile ve eşler için oldukça önem taşımaktadır.

Merkezimiz her türlü hizmetlerinin yanı sıra olmazsa olmaz psikolog desteğini de hastalarımıza sunmaktadır.

Psikolog hizmetimizden; stres, ebeveyn tutumları, tedaviye hazırlanırken eşe psikolojik yaklaşım, kaygı, aile içi iletişim, eşler arasında geçimsizlik, motivasyon, zorluklarla baş edebilmek, evlilik problemleri, mutlu yuva gibi konularda psikoloğa danışabilirler.

Tüp bebek tedavisi psikolojik bir mücadeledir. Bu mücadelede kendinizi yalnız hissetmek veya herkesin söylediğine kulak asmak; bilgili bilgisiz, tecrübeli tecrübesiz her kafadan çıkan sesler çok önemli bir yolda yürüyen kişiyi olumsuz yönde etkiler.

Bu tedavi sürecine hazırlanmakta olan kişinin her anlamda bir psikolog desteğine ihtiyacı vardır. Bir psikoloğun yardımı yalnız stres altında olan kişinin bu stresin altından nasıl kalkacağı sorununu çözmez. Bu sürece hazırlanan eşler üzerinde yalnız tek birşeyin sorumluluğunu hissetmez kendisinin dahi çok farkında olmasa da hissettiği sorumluluk, hem kendine karşı hem ona emek veren ailesine, hatta kimi zaman çevresine karşıdır. Bu yükün altından kalkamayacağını hissetmek hem performansını hem de kaygıyısını arttırır. İşte tam bu noktada alacağı bir psikolojik destek hem bu sorunlardan kurtulmasını hem de taşıdığı yükün ağır geldiğini düşündüğü zamanlarda bu yükün hafiflemesini sağlayacaktır.

Ancak kendini tanıyan ne istediğini bilen ve kararlı insanlar mutlu bir yaşam ve geleceğe sahip olurlar. Bu yaşamı elde etmek için ihtiyaç duyulan desteğin de çok zaman kaybetmeden, daha yolun başındayken alınmasında fayda vardır.

Zaman Kaybetmeden Doğuş Tüp Bebek Merkezimize Gelin, Hayallerinizi ve problemlerinizi ertelemeyin…

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.

Bize Ulaşın